Det sies at klær skaper mannen, men det samme kan vel like godt sies om at interiøret skaper bilen. Ja, en flott lakkering og styling kan gi et flott førsteinntrykk, men det er inne i bilen tiden tilbringes, og den bør tilbringes godt og med riktig nakke- og skulderstøtte.

Vondt på alle de riktige stedene

Originalt interiør har absolutt tatt seg opp i moderne biler, men det syndes fortsatt mye mot sjåfører og passasjerer som ikke klarer å finne seg til rette i setene foran eller bak. Med dagens fokus på ergonomi og riktige sittestillinger så må man godt opp i prisklassene for å få seter med fokus på dette. For en som tilbringer mye tid i bilen kan det fort bli en utfordring å holde korsryggen eller skuldrene fri for skavanker om ikke seteryggen har den riktige polstringen og støtten.

Noe kan absolutt gjøres med enkle grep, som å gå til innkjøp av tepper med og uten massasjefunksjoner, ekstra nakkestøtter eller justering av sitteposisjon og ratthøyde. Enkelte vurderer også sittekvaliteten ved innkjøp av bil, men når bilen allerede er i ens eie blir dette en umulig reklamasjon. Ettermontering av hele seter kan også bli en kostbar investering om ikke kontaktene og egen kompetanse er på plass.

Heldigvis finnes det løsninger også for oss som ikke nødvendigvis tenker på ergonomisk utforming av sitteplasser når bilen skal erverves. Med litt søking på nettet dukker det opp tilbydere og leverandører av tilpasninger etter brukerens ønske, også for bilseter. Og dette kan være en god løsning uansett hvor avanserte de originale setene måtte være, da det sjelden er det samme som plager alle som sitter i de forskjellige setene.

Skreddersy sitteplassen

Ved å gå i dialog med leverandøren om hvilke ønsker og behov som måtte ligge i grunnen, kan nesten hvilket som helst sete tilpasses den enkelte. Og dette uten at det spiser opp hele feriebudsjettet for de påfølgende årene. Med den rette ekspertisen kan den originale polstringen tas ut og erstattes med nytt, tilpasset kundens beho. Setene sys så om og alt ser til slutt helt originalt ut, med unntak av at det er helt unikt for denne ene kunden.

Legges det litt ekstra i potten kan selvfølgelig hele kupeen fornyes og tilpasses spesielt etter de aller fleste ønskene som måtte komme. Som med så mye annet i bilindustrien er det også her ofte kun fantasien som setter grensene – sammen med lommeboken, da.