At bil er viktig for veldig mange er ingen nyhet. Ei heller at det er mange måter å få fram ens egen personlighet gjennom type bil vil overraske særlig mange. Det som kanskje kan ta noen på senga er hvor omfattende valgmulighetene er, og ikke minst hvor enkelt og lett tilgjengelig det kan være.

Pimp my ride

En grå og kjedelig personbil kan i dag lett transformeres til et glinsende, fargerikt og unikt blikkfang med et personlig preg. Det er kun fantasien som setter grensene, og det er like mye spennende å gjøre på innsiden som på utsiden av bilen. Hva med å legge LED-lys langs undersiden av bilen? Eller bilens merke under døren så den lyser opp bakken hver gang den åpnes? Krom, graner, terninger og klistremerker var starten, men det slutter på langt nær der i dag.

De fleste av oss kan nikke anerkjennende når det snakkes om eldre biler med speilblankt krom og store, høylytte motorer, men gulvmatter med lysdioder og stemmestyrte stereoanlegg er kanskje ukjent for mange. Tidligere var grantrær og terninger et must for alle som skulle vise seg fram med bilene sine, men med dagens utvalg kan glitrende diamanter og syngende hodeskaller like gjerne velges som bakspeilets anheng. Små og store ideer som gjør bilen spesiell og personlig, og det aller meste kan designes etter ønske og mål.

Som sagt er det fantasien som setter grensene, og med litt kreativitet og tålmodighet kan alle finne tilbehøret som gjør akkurat nok til at bilen stikker seg ut i mengden. Grenseløs fantasi er kanskje ikke for alle, men det kan finnes noe som dekker smak til de aller fleste, og samtidig gi det lille fortrinnet når beundrende blikk skal trekkes mellom mange alternativer.

Less is more…eller?

Den første bilen er som regel ikke den dyreste man vil eie i livet, og det gjør ofte at det blir litt lettere å slippe seg litt løs med dekoreringen. Og selv om bilen kanskje ikke er den peneste i utgangspunktet så blir det fort den viktigste, da det faktisk er den aller første. Det er ofte den som huskes best, og med litt personlig preg blir den enda mer minneverdig. Alt fra egne kosedyr, flagg eller drakter som forteller om tilhørighet eller små personlige gjenstander kan bli det aller første tilbehøret som pynter opp bilen. Ofte skal det ikke mer til, men for mange så holder ikke nødvendigvis det.

Den første bilen skal «pimpes» opp og være synlig. Senkesett og sotede vinduer må på plass, og klistremerker og beverhale lempes på karosseri og antenner. Felger skal byttes og det som er av krom skal skinne.

Det estetiske tilbehøret til bilen kan fås i alle prisklasser og det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt hvor mye som kan, skal og bør investeres i tilbehør og utsmykning. Det er ikke alltid den beste idéen å ta for hardt i, men det er et standpunkt det også, og skal det først overdrives så bør det gjøres skikkelig. Det viktigste er tross alt å skille seg ut fra mengden.