Livet på veien kan være hardt og ensformig og med mye dødtid under lasting og lossing. Det kan være utfordrende å finne spennende blikkfang rundt varehus eller på kaier og fabrikkområder. Så hva skal da en stakkars sjåfør bruke ventetiden på?

Den lange ventetiden

For en lastebilsjåfør som elsker livet på landeveien og alt det byr på av utfordringer og opplevelser, kan ventetiden ved lossing og lasting bli forferdelig kjedelig. Papirer skal kontrolleres, fylles ut og signeres, men etter at papirarbeidet er avsluttet er det ikke mye mer å bidra med, da mange steder ikke tillater at sjåførene gjør dette selv. Da blir førerhuset ofte det eneste tilfluktsstedet mens bilen tømmes og fylles.

Det kan til tider bli mye dødtid som langtransportsjåfør. Lasting og lossing er en situasjon, men med fergekøer, trafikkorker, fjell- og grenseoverganger og bom- og tollstasjoner er noen steder hvor absolutt ingenting skjer på lang tid. Og med et stramt tidsskjema som må overholdes, kan stresset bygge seg opp og må utløses på en trygg måte.

I noen av disse scenariene kan radioen være et uvurderlig hjelpemiddel. Sambandet og kommunikasjonen med andre i lignende situasjon kan bidra til å løsne litt på spenningene, men ved fullstendig stillstand og venting på oppstillingsplasser finnes det flere metoder for avlastning. Det å gå ut av bilen og strekke litt på beina er aldre en negativ aktivitet, men om det ikke lar seg gjøre blir mobilen eller nettbrettet for redningen.

Det er sjelden nok stabil tid til å sette på en film eller serie, men en liten tur innom Maria Casino kan gjøre mye for å lette på stresset i slike situasjoner. Det er i dag en kjensgjerning at de aller fleste har montert holdere for mobil og nettbrett på eller i nærheten av dashbordet, og for en som lever på landeveien er dette å regne som obligatorisk. I tider med mye venting så blir dette for det viktigste utstyre i bilen.