For alle som har landeveien som arbeidsplass, vil førerhuset være det stedet man tilbringer klart mest tid. Viktigheten av trivsel og følelsen av at dette er et sted det er hyggelig å oppholde seg over lengre tidsperioder kan ikke undervurderes. Et i utgangspunktet upersonlig førerhus har uendelige muligheter, og for sjåføren som skal leve der kan store deler av tiden vil levekårene bety mye. Da er det godt at valgmulighetene for tilbehør, både innvendig og utvendig, er veldig mange.

En hjemmekoselig arbeidsplass

På lengre turer kan førerhuset fungere som en liten hybel på veien, og det er vesentlig at den har alt vi i dag ser på som et minimum for å fungere normalt i hverdagen. En seng som innbyr til en god natts søvn er et minstekrav, men også her er det gode oppgraderingsmuligheter for den litt mer kresne. Selv om ukehvilen må tilbringes utenfor bilen så vil mye tid tilbringes innenfor veggene og dørene i kabinen. Et oppgradert lyd- og bildesystem, oppgradert trådløst nettverk og en madrass med sensorstyrt justering av lufttrykk kan være den perfekte medisin mot hjemlengselen.

Lyd utenfra kan være en utfordring ved overnatting på rasteplasser eller fabrikkområder. De aller fleste moderne førerhus er godt isolert, men det er aldri godt å vite hva man møter når en ny plass skal besøkes. Ekstra polstring innvendig kan bidra både til estetikken og sjåførens psyke og sikkerhet. En god natts søvn er uvurderlig og livsviktig med en jobb som innebærer å kontrollere 40 tonn med kjøretøy langs ukjente veier.

Kreativ innredning

Det er ikke et sjeldent syn å se på motorveiene, lastebiler og langtransporter med godt utsmykkede frontruter og karosseri. Noen ganger kan det være i overkant kreativt og gå ut over utsyn og sikkerhet, men det er mye flott som kan gjøres for å gi førerhuset et visuelt løft. Også her er utvalget veldig stort, og det er kun fantasien, og trafikksikkerhet, som setter grensene.

Navn på den som sitter bak rattet, gjerne spesialdesignet på et skilt lyst opp av LED-lys, er veldig populært, og koster ikke skjorta. Dette kan trygt plasseres og er en fin indikasjon for kollegaer om hvem de møter på landeveien. For mer permanente løsninger kan også navnet lakkeres på utsiden av førerhuset. Dette er absolutt ikke uvanlig, og utførelsen varierer fra det helt enkle til fantastiske kreasjoner som kunne vært stilt ut på et hvilket som helst museum for moderne kunst.

Personliggjøring i form av synlig støtte til favorittlaget, hjembyen eller -landet, navn på partner eller barn. Det er mange muligheter, og om det gjøres riktig blir det som regel alltid bra. Det viktigste er uansett at den som skal tilbringe tid alene i førerhuset, og vekk fra kjære og kjente over lengre tid, trives i omgivelsene.